Tuzla spremna za spektakl: Bh. košarkaši večeras dočekuju Francusku
FOTO: FIBA

Kvalifikacije za Eurobasket

Tuzla spremna za spektakl: Bh. košarkaši večeras dočekuju Francusku

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Tuzli igra duel drugog kola kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine. U meču grupe E dočekat ćemo selekciju Francuske, a susret počinje u 19 sati.

Veoma bitna utakmica za našu selekciju, a Francuze dočekujemo nakon sigurnog trijumfa na Kipru u prvom kolu rezultatom 99:66, dok je Francuska savladala Hrvatsku rezultatom 73:61.

Obzirom da je Kipar jedan od domaćina Eurobasketa, iza naše grupe će plasman izboriti dvije, a ne tri ekipe, tako da je to jedan od razloga zašto je susret protiv Francuske jako bitan.

U slučaju eventualnog trijumfa naši momci bi napravili ogroman korak naprijed uoči dvomeča protiv Hrvatske u novembru mjesecu ove godine, a ti mečevi će biti i odlučujući kako stvari stoje.

Pred susret sa Francuzima u našem timu vlada optimizam, što se dalo i zaključiti po izjavama seelktora Adis Bećiragića nakon jučerašnje press konferencije.

"Spremamo se za velikog protivnika, ne dolaze u najjačem sastavu, ali ima tu izuzetno kvalitetnih igrača. Mi smo prije svega psihički i fizički spremni, igramo pred našom publikom i nadamo se dobroj utakmici i vjerujemo dobar rezultat", rekao je Bećiragić i nastavio:

Oglasi

"Svaka reprezentacija ima svoje dobre i loše strane. Mi ćemo poukšati da iskoristimo loše strane Francuza i njihove slabosti. Pokušat ćemo na taj način da dođemo do rezultata koji nam odgovara. Mislim da uz pomoć publike možemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo imati potrebnu energiju."

Selektor je govorio i o igri Francuza na statru kvalifikacije u duelu protiv Hrvatske.

"Ne znači da će Francuzi protiv nas igrati slično kao protiv Hrvatske, oni imaju roster igrača koji svaki može dati 20 poena po utakmici. Bez obzira na sve svaka utakmica nosi svoju težinu. Bitno je da ima igramo onako kako mi želimo. Mi nemamo namjeru da izgubimo utakmicu."

Što se tiče utakmice u Tuzli dodajmo da je Mejdan rasprodan do posljednjeg mjesta i da Francuze čeka paklena atmosfera koja će sigurno biti vjetar u leđa našim košarkašima.

U drugom duelu naše grupe, Hrvatska večeras dočekuje Kipar s početkom u 20 sati i naravno Hrvati su veliki favoriti u ovoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti