Bez drame u našoj grupi: Francuska sigurna protiv Hrvatske
FOTO: FIBA

Na startu kvalifikacija za Eurobasket

Bez drame u našoj grupi: Francuska sigurna protiv Hrvatske

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Hrvatske nije uspjela iznenaditi favorita naše grupe E selekciju Francuske. Trikolori su u Brestu slavili rezultatom 73:61 i upisali prvi trijumf u novom ciklusu kvalifikacija za Eurobasket.

Hrvatska je dobro otvorila susret. Prva četvrtina završena je u egalu minimalnim vodstov Francuske 15:14, zahvaljujući odličnoj odbrani selekcije Hrvatske.

Nisu Hrvati dozvoljavali Francuzima da se puno odlijepe pa je tako na poluvremenu rezultat glasio 35:30 u korist Francuza.

Trikolori meč lome možemo reći početkom trećeg perioda kada su napravili seriju 8:0 i otišli na 13 poena razlike. Taj momenat je "zaledio" Hrvate, nisu uspjeli da se vrate.

Do kraja sigurno odrađivanje posla za Francuze koji su slavili sa konačnih 73:61.

Oglasi

Francusku je predvodio Timothe Luwawu-Cabarrot sa 15 poena i četiri skoka, Mathias Lessort je ubacio deset poena.

U redovima Hrvatske prema očekivanjima prvo ime je bio član Real Madrida Mario Hezonja koji je ubacio 22 poena, dodao pet skokova i tri asistencije.

U ponedjeljak 26. februara u drugom kolu grupe, Hrvatska je domaćin Kipru, dok Francuska stiže u Tuzlu na megdan košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Kvalifikacije za Eurobasket 2025. godine, grupa E, 1. kolo:

Hrvatska - Francuska 73:61

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi