U Tuzli se sprema spektakl: Bh. košarkaši zrače optimizmom pred duel protiv Francuske
VIDEO: E. Dindić

Održana press konferencija

U Tuzli se sprema spektakl: Bh. košarkaši zrače optimizmom pred duel protiv Francuske

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u tuzlanskom Mejdanu igra utakmicu drugog kola kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine, a u Tuzlu stiže selekcija Francuske.

Naši momci su kvalifikacije otvorili ubjedljivim trijumfom protiv Kipra (66:99) i u sjajnom raspoloženju dočekujemo Francuze.

U Tuzli je danas održana i press konferencija našeg tima na kojoj su se obratili selektor Adis Bećiragić, kapiten Adin Vrabac i reprezentativac Džanan Musa.

"Spremamo se za velikog protivnika, ne dolaze u najjačem sastavu, ali ima tu izuzetno kvalitetnih igrača. Mi smo prije svega psihički i fizički spremni, igramo pred našom publikom i nadamo se dobroj utakmici i vjerujemo dobar rezultat", rekao je Bećiragić i nastavio:

"Svaka reprezentacija ima svoje dobre i loše strane. Mi ćemo poukšati da iskoristimo loše strane Francuza i njihove slabosti. Pokušat ćemo na taj način da dođemo do rezultata koji nam odgovara. Mislim da uz pomoć publike možemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo imati potrebnu energiju."

Selektor je govorio i o igri Francuza na statru kvalifikacije u duelu protiv Hrvatske.

Oglasi

"Ne znači da će Francuzi protiv nas igrati slično kao protiv Hrvatske, oni imaju roster igrača koji svaki može dati 20 poena po utakmici. Bez obzira na sve svaka utakmica nosi svoju težinu. Bitno je da ima igramo onako kako mi želimo. Mi nemamo namjeru da izgubimo utakmicu."

Optimizmom zrači i novi kapiten našeg tima, Adin Vrabac.

"Privlegija je biti kapiten. Čast mi je što sam tu opet, za mene je to velika stvar. Neću da trošim puno riječi na atmosferu, krasi nas veliko samopouzdanje. Momci su spremni za sutra, ako se povežemo sa publikom vjerujem u pozitivan rezultat", rekao je Vrabac.

Riječ je imao i naš najbolji košarkaš i član Real Madrida, Džanan Musa.

"Teško mi je uvijek gledati reprezentaciju preko malih ekrana, čast mi je što sam sada tu. Zaboravili smo Kipar odmah, okrenuli smo se Francuskoj, dat ćemo sve od sebe i vjerujem da ćemo uraditi sve što je selektor zacrtao", rekao je Musa i dodao:

"Bilo je priče u Realu među saigračima, malo šala i svega, ali naravno mi smo saigrači u Realu prijatelji, sada igramo za svoje reprezentacije. Mi ćemo izaći sa velikom energijom. Kao što je kapiten rekao, ako se uspijemo povezati sa publkom imamo šansi. Svaka utakmica se može dobiti, ništa nije nemoguće."

Top Komentari

hamdi kurtes
Nepokriveni optimizam,Musa sam ne može,a ostali ne znaju.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi