Osveta Francuza: Košarkaši BiH poraženi, sutra protiv Litvanije meč odluke

Drugi poraz Zmajeva u Koelnu

Osveta Francuza: Košarkaši BiH poraženi, sutra protiv Litvanije meč odluke

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela danas izboriti plasman u drugi krug Eurobasketa, pošto je poražena u 4. kolu grupe B od Francuske rezultatom 81:68.

Bh. košarkaši su nedavno u Skenderiji pobijedili favorizovane Francuze u meču kvalifikacija za Mundobasket, ali su nam se osvetili u meču grupne faze Eurobasketa.

Izabranici Adisa Bećiragića imali su sjajan početak Eurobasketa, pobijedili su Mađarsku i moćnu Sloveniju uz poraz od Njemačke, pa nam je pobjeda neophodna za prolaz dalje. Prvu meč-loptu imali smo danas, ali Francuska je ovaj put bila uspješnija.

Za razliku od nekih ranijih utakmica, Zmajevi nisu bili na pravom nivou, iako su dobro parirali Francuskoj. Prvo poluvrijeme donijelo je dosta pogrešaka u našoj igri, ali svejedno smo uspjeli rezultatski da ostanemo blizu.

Prva četvrtina završena je neriješenim rezultatom (19:19), početkom druge dionice smo bili u vodstvu, ali uslijedio je pad prije odlaska na veliku pauzu, što Francuzi koriste i odlaze prvi put na dvocifrenu razliku (34:44).

U trećoj četvrtini, koja obično zna da bude kobna po našu reprezentaciju, uspijevamo da se "probudimo", da natjeramo Francuze na slabiju igru i da se vratimo na šest poena zaostatka na dva minuta do odlaska na posljednju pauzu.

Oglasi

Miralem Halilović i Jusuf Nurkić ubacili su po 14 poena, Džanan Musa 13, a Edin Atić 10 poena. Guerschon Yabusele je predvodio Francuze sa 15, dok su Evan Fournier i Thomas Heurtel ubacili po 14 poena.

Nismo blistali danas, ali smo i takvi pronašli način da ostanemo u rezultatskom priključku za Francuskom nakon tri četvrtine. Dobili smo četvrtinu rezultatom 16:8 i u zadnjih 10 minuta ušli smo sa samo dva poena zaostatka (50:52).

Trojkom Robersona otvaramo zadnju četvrtinu i prelazimo u vodstvo nakon dugo vremena. Nakon serije promašaja, Nurkić pogađa trojku za 56:54 i nastavak drame u dvorani u Koelnu.

Smjenjivale su se reprezentacije u vodstvu. Pet minuta prije kraja, na semaforu je bilo 64:63 za Francusku. Nurkić gubi jednu loptu i Francuzi bez problema dolaze do poena za 68:63 u "osjetljivom" trenutku.

Francuska je u finišu napravila mini-seriju, došla do 72:65 i na 2:15 do kraja praktično okončala sve naše nade da danas možemo da slavimo veliki plasman u osminu finala. Ostaje još jedna šansa...

U posljednjoj utakmici grupne faze, sutra od 14:30 sati, Zmajevi će protiv Litvanije odmjeriti snage i pobjednik će izboriti osminu finala. Naravno, može i večeras da se slavi, ali u tom slučaju nam treba senzacija Mađarske protiv Litvanije.

Džanan Musa, Miralem Halilović i Jusuf Nurkić ubacili su po 14 poena, a Edin Atić 10 poena. Guerschon Yabusele je predvodio Francuze sa 15, dok su Evan Fournier i Thomas Heurtel ubacili po 14 poena. Rudy Gobert je ubacio 11 poena.

Top Komentari

saju701
Musa nije imao svoj dan i to se vidi na rezultatu ali sve se moze ispraviti sutra sretno momci.
12 1
zgembo.popuslic
Protiv ovakvih reprezentacija moras svih 40 minuta bit u utakmici, ne smije bit crnih rupa jer te odmah kazne i pobjegnu na 10-15 razlike. Protiv Slovenije nije bilo crnih rupa i dobili smo, protiv Njemacke i Francuske je bilo i izgubili smo. Glavu gore momci i potuci se protiv Litvanije pa sta bude. U ovakvoj grupi i uz ovakvu igru nije sramota ni ispasti
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi