Kladionice "ponizile" bh. košarkašice pred duel sa Francuskom
FOTO: FIBA

Zmajicama se ne daju ni minimalne šanse

Kladionice "ponizile" bh. košarkašice pred duel sa Francuskom

H. Zilić

Bh. koašrkašice sutra igraju utakmicu četvrtine finala Eurobasketa.

Protivnice izabranicama selektora Gorana Loje bit će košarkaška velesila Francuska koja u ovaj duel ulazi kao favorit, ali svjetske kladionice ne ostavljaju Zmajicama ni minimalne šanse.

Naime, kvota na trijumf Francuske je u najmanjem rasponu od 1.01 do 1.03, dok je na trijumf Bosne i Hercegovine u intervalu 15.50 do 20.00.

Bosna i Hercegovina je plasman u četvrtfinale izborila nakon trijumfa protiv selekcije Hrvatske u osmini finala rezultatom 80:69, dok je Francuska među osam ušla direktno kao pobjednik grupe D i glavne su favoritkinje za osvajanje zlata.

U slučaju poraza, našu selekciju očekuje razigravanje od 5. do 8. mjesto. U polufinalu razigravanja bi igrali protiv poraženog iz duela Švedska - Bjelorusija i taj bi meč bio ključan jer prvih šest selekcija sa Eurobasketa ide na Mundobasket.

Naša selekcija je ostvarila i sjajan napredak na FIBA power listi, gdje smo šesta selekcija Evrope, dok su Francuskinje ubjedljivi lideri.

Duel između Francuske i BiH igra se sutra sa početkom u 18 sati u Strasbourgu.

Također, sutra se igraju još tri meča četvrtfinala, a sastaju se Bjelorusija - Švedska (18 sati), Belgija - Rusija (21 sat) i Srbija - Španija (21 sat).

Top Komentari

bk123
A kvote su realne....al treba odigrati najbolje što se može, jer ništa se ne može izgubiti a već smo puno dobili
9 1
emanuelmacron
ma znaju oni mamu im,al ko ih ebe,samo da budemo dostojan protivnik,i to je ogroman uspjeh,kud nam uvalise francuze.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti