Jones nije krila ponos, ali je tišiti okus ogorčenosti

Sjajna Bahamka u dresu BiH

Jones nije krila ponos, ali je tišiti okus ogorčenosti

A. Čaušević

Sa prosjekom od 20.8 poena i 14.5 skokova Jonquel Jones je među najkorisnijim košarkašicama Evropskog prvenstva. 

Bosna i Hercegovina igra sjajan Eurobasket zahvaljujući djevojic s Bahama koja je jednostavno oduševila ne samo bh. već i evropsku javnost.

Izabranice Gorana Loje su upisale tri trijuma na četiri meča i zasluženo se nalaze u četvrtfinalu gdje će ih čekati super jaka Francuska.

U razgravanju za četvrtfinale košarkašice BiH su u neizvjesnom meču uspjele pobijediti Hrvatsku, a Jones je opet bila najbolja kada je to bilo najpotrebnije. Na kraju je postigla 24 poena.

Poslije pobjede je u objavi na Instagramu poručila da je ponosna na tim, ali da osjeća određenu gorčinu jer smatra da su Zmajice trebale biti neporažene na turniru.

"Ponosna na tim, ali i gorak okus jer smo stvarno trebali biti neporažni, ali sam i dalje jako ponosna na nešto što se nije uradilo u historiji zemlje", poručila je ova 27-godišnjakinja.

Oglasi

Inače, nakon pobjede na Hrvatskom Jones je u mixed zoni govorila o predstojećem četvrtfinalnom duelu protiv Francuske.

"Očekujem dobru utakmicu. Ne mislim da će biti utakmica gdje možemo očekivati da ćemo istrčati i lagano ih pobijediti ili slično. To će biti teška utakmica i moramo dati sve od sebe da pokušamo pobijediti", rekla je Jones i dodala.

Jedan od francuskih novinara pitao je Jones da li zaista vjeruje da imamo šansi protiv Francuske u četvrtfinalu, a ona mu je dala sjajan odgovor.

"Mislim da mi imamo šanse protiv bilo koje ekipe. Da nemamo onda ne bismo ni igrali utakmicu i samo bi se to riješilo na papiru i one bi prošle dalje. Na ovom parketu je sve moguće".

Duel Bosna i Hercegovina - Francuska igra se u srijedu s početkom u 18 sati. 

Top Komentari

Ars412
Ma one su po svemu do sad pobjednice.. sve da nas Francuska dobije 50 razlike nije bitno, jer niko godinama nije vratio ovaj fini osjecaj, malo jeze, malo strepnje, puno borbe, puno ljubavi e to je ono sto je bitno kod nacionalnih selekcija
12 0
Sukedzo
Terrel Castle i ona trebaju imati posebno mjesto u historiji bh. kosarke
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi