Bosna i Hercegovina je šesta reprezentacija Evrope!
FOTO: FIBA

Prema FIBA power rankingu

Bosna i Hercegovina je šesta reprezentacija Evrope!

H. Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine piše historiju bh. sporta.

Izabranice Gorana Loje plasirale su se u četvrtfinale Eurobasketa, gdje ih čeka velesila Francuska.

U dosadašnjem toku turnira, Zmajice su ostvarile tri trijumfa i jedan poraz i zauzimaju šestu poziciju na novoj FIBA Power ranking listi.

Prva je selekcija Francuske ispred Srbije i Belgije, a ispred BiH su Španija i Rusija, što dovoljno govori u kakvom se društvu nalazi naša selekcija.

Pred početak Eurobasketa bili smo na FIBA svjetskoj listi na 34. pozicji, a na FIBA Europe listi na 21. poziciji i tu ćemo dosta napredovati kada se obračunaju svi poeni.

Očekivati je da Bosna i Hercegovina bude u TOP 20 svjetskih selekcija i u TOP 10 evropskih selekcija, što bi bilo olakšavajuće pred žrijeb narednih kvalifikacija za Eurobasket.

Podsjetimo, Zmajice na Eurobasketu imaju još tri meča. Ako izgubimo od Francuske u četvrtini finala, onda igramo sa poraženim iz meča Bjelorusija - Švedska za direktan plasman na SP, odnosno u borbu od 5. do 8. mjesta.

Top Komentari

Chupy
Doticna gospodja, ministrica iz 'ha'de'zea nije htjela pomoci curama sa 30000KM, jer dokumentacija kojom je se trazila pomoc "nije pravilno numerisana"! Do kada ce nam narode krojiti gace "podobni" i "bogom dati" kretenoidni politicari??? Do kada???
10 0
BaboBih
Svaka cast cure! Samo tako i napred! Vec ste pobijedile nemoguce da ste tu gdje jeste, tako da su Francuzi mala maca za vas!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi