FIBA donijela odluku, sada je sve na Bosniću: Košarkaški savez BiH pred suspenzijom!

Moraju isplatiti selektoru 55.000 eura

FIBA donijela odluku, sada je sve na Bosniću: Košarkaški savez BiH pred suspenzijom!

Esmer Oštraković

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine danas je saznao jako loše vijesti, a radi se o tome da su izgubili spor pred Arbitrađnim tribunalom FIBA-e.

Obzirom na tu činjenicu, Košarkaški savez Bosne i Hercegovine tako mora platiti bivšem selektoru Vedranu Bosniću 55.000 eura.

Osim toga, presuđeno je i da Save osim 55.000 eura bivšem selektoru naše reprezentacije mora platiti i određenu kamatu.

U ovom trenutku Košarkaški savez Bosne i Hercegovine nema novca da isplati Bosnića, te bi sve košarkaške reprezentacije mogle biti suspendovane ukoliko Bosnić bude insistirao na isplati.

Bosnić je prošlog ljeta zatražio raskid ugovora sa KS BiH, u zahtjevu se navodilo da nisu ispoštovane obaveze prema njemu.

"Moram priznati da smo iznenađeni ovim potezom. Istina je da postoji dug prema selektoru za prvi kvartal 2022. Sve obaveze iz prethodnih godina su uredno isplaćene selektoru, zaključno s 31. decembrom 2021. godine, kao i nagrada za plasman na Evropsko prvenstvo. I to isključivo selektoru. Cjelokupna bh. javnost je upoznata s tim da KS BiH zaista čini sve kako bi osigurao najbolje moguće uslove za sve selekcije, uključujući i one najmlađe. Da nismo dosad to uradili, sigurno ne bismo ni imali rezultate koje u posljednje vrijeme ostvarujemo", rekao je tada generalni sekretar KS BiH Amer Čolan, te je dodao:

Oglasi

"Borimo se na sve načine, vratili smo veliki broj dugova, što nije bilo lako. Selektor je upoznat s tim, stoga sam lično šokiran njegovom odlukom. U svakom slučaju, uskoro bi trebao zasjedati Upravni odbor Saveza i izjasniti se po pitanju zahtjeva selektora Vedrana Bosnića", izjavio je tada Čolan.

Nedugo nakon toga za novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine postavljen je Adis Bećiragić.

Bh. košarkaši saznali potencijalne protivnike u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Po prvi put u od svoje nazvisnosti košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine imat će priliku da se kroz kvalifikacije plasira na Olimpijske igre.

Put će biti težak, krenut ćemo iz pretkvalifikacija, ali sama činjenica da ćemo biti u prilici da se borimo za Olimpijske igre znaljna je sama po sebi.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) saopštila je da će žrijeb pretkvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu biti održan 1. maja.

Evropske pretkvalifikacije za OI održat će se na dva turnira, po osam selekcija na svakom (smještenih u grupe po četiri ekipe). Domaćini turnira će biti izabrani na sastanku Centralnog Boarda FIBA od 28. do 29. aprila.

Potencijalni protivnici našim Zmajevima u pretkvalifikacijama su sljedeće reprezentacije: Belgija, Hrvatska, Češka Republika, Estonija, Mađarska, Island, Izrael, Nizozemska, Sjeverna Makedonija, Poljska, Portugal, Švedska, Turska, Ukrajina i Bugarska.

Top Komentari

Mowzilla
Samo ostro Vedrane, posteno da bi ih se posteno i suspendovalo!
2 0
Ss.ba
Prvo da daju svi ostavke u savezu. Pa tek onda ravnat racune sa Bosnicem. Kakvi su to menadjeri? Kad ne mogu naci sponzore koje ce promovisat najbolji igrac Eurolige(Musa) ili jedan Nurkic. Ocigledno nije dovoljno samo da budes proslavljeni kosarkas da bi znao upravljat savezom. Tek sad dolazi na naplatu "škola" i zavrsen Travnicki fakultet gospodina MM33. I ako je podnio ostavku. Neko mora preuzeti odgovornost. Ovo se aferimi iz doba vladavine MM33. Odgovornost je i na dozivotnom sekretaru KK saveza. Zato svi trebaju da podnesu ostavke,sem gospodje Razije Mujanovic. Znamo kako su se kosarkasice mrzle u hladnoj dvorani..zasto se JJ oprostila od reprezentacije??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi