FIBA vidi Bosnu i Hercegovinu u borbi za medalju

Na Mundobasketu

FIBA vidi Bosnu i Hercegovinu u borbi za medalju

H. Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak otvara historijski nastup na Svjetskom prvenstvu.

Zmajice su u grupi sa SAD-om, Belgijom, Kinom, Južnom Korejrom i Portorikom koji će biti i naš prvi protivnik.

Izabranice Gorana Loje će već u duelu protiv Portorika na raspolaganju imati Jonquel Jones koja je za vikend završila sezonu u WNBA ligi sa svojim Connecticut Sunom, gdje su poražene u finalnoj seriji od Las Vegas Acesa sa 1:3.

FIBA je u najavi prvenstva Bosnu i Hercegovinu izdvojila među ekipe koje mogu do medalje!

Tako su Zmajice uvrštene na sedmo mjesto na tabeli favorita, a iza nas su selekcije Francuske, Srbije, Južne Koreje, Portorika i Malija.

Prve favoritkinje za zlato su naravno Amerikanke, domaćin Australija se smatra za selekciju koja bi mogla pomrsiti račun Amerikankama, dok FIBA u borbi za bronzu vidi Kinu, Japan, Belgiju i Bosnu i Hercegovinu.

Oglasi

Opis nije dostupan.

"Bosna i Hercegovina debituje na Svjetskom prvenstvu i veoma su opasna ekipa. Posjeduju timski duh, predvođeni su najboljom košarkašicom na svijetu Jonquel Jones i ako jones bude u svom elementu, sve je moguće. Bosna i Hercegovina je dobila dva puta Belgiju koja je u vrhu svjetske košarke i to dovoljno govori o kvaliteti reprezentacije Bosne i Hercegovine. Medalja? Sve je moguće", stoji u opisu FIBA-e.

Naše djevojke duel protiv Portorika igraju u noći sa srijede na četvrtak u 2 sata i 30 minuta.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

U petak u 6 sati i 30 minuta na rasporedu je duel protiv Kine, a u subotu 10 sati duel protiv Portorika. U noći sa nedjelje na ponedjeljak (25.-26.9.) u 3 i 30 igramo duel protiv Belgije, a u utorak 27.9 u 6 sati ujutro duel protiv SAD-a.

Naše djevojke su na Mundobasket došle kao petopalsirana ekipa sa posljednjeg Eurobasketa.

Promo

Top Komentari

SarajFK
One su nase pobjednice kako god da zavrse
8 2
krusko
Volim te Bosno i Hercegovino??????????
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi