Spremne su za Mundobasket: Bh. košarkašice u pripremnoj utakmici deklasirale Mali

Ubjedljiva pobjeda

Spremne su za Mundobasket: Bh. košarkašice u pripremnoj utakmici deklasirale Mali

E. Čaušević

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se punom parom za početak Svjetskog prvenstva.

Bh. reprezentacija prošle sedmice otputovala je u Australiju gdje će se održati Svjetsko prvenstvo. Naše košarkašice u odličnom raspoloženju čekaju start takmičenja, te se nadamo da će uspjeti ostvariti što bolji rezultat.

Izabranice Gorana Loje odigrale su danas i pripremnu utakmicu u Sydneyju protiv selekcije Malija i ostvarile su ubjedljivu pobjedu.

Naše košarkašice u ovom meču slavile su sa 91:66 i pokazale da se nalaze u dobroj formi pored start SP-a. Također, ovo je bila i posljednja provjera pred početak tog takmičenja za naš tim.

Zmajice su još od uvodnih minuta imale vodstvo, koje su konstantno podizale. U svakoj četvrtini su bile bolji rival te ubacile ukupno 14 trojki afričkoj ekipi, koja je također učesnik Mundobasketa.

Među izabranicama selektora Gorana Loje istakla se kapitenka Milica Deura sa 24 poena, dok je u redovima Malija najefikasnija bila Salimata Kourouma (19).

Oglasi

Naše košarkašice Svjetsko prvenstvo počinju 22. septembra kada ćemo igrati meč protiv Portorika.

Treba istaći da je još uvijek najveći problem u našem timu Jonquele Jones koja još uvijek nije stigla u Australiju zbog nastupa u finalu WNBA lige, te je izgledno da neće doći na meč protiv Portorika.

Pripremna utakmica:

BiH - Mali 91:66 (19:14, 28:18, 24:22, 20:12)

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

BiH: Deura 24, Džombeta 7, Knežević 5, N. Delić 4, Domuzin 5, Ikanović, Elez 13, Halilović, Marković 8, Tavić 11, A. Delić 14, Selimović.

Mali: Traore, Dabou 2, Ndiaye, Haidara 2, Daban, Tirera 2, Kone 14, Dembele 11, Kourouma 19, Sangare 7, Balayera 9.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi