Spremite alarme: Zmajice gledamo u pet različitih termina

Na SP u Australiji

Spremite alarme: Zmajice gledamo u pet različitih termina

H. Zilić

Žensku košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje historijski nastup na Svjetskom prvenstvu koje se ove godine održava u Australiji.

Naša selekcija je među 12 najboljih na svijetu, a šampionat počinje 22. septembra.

Zmajice se nalaze u grupi A sa prvim favoritima za zlato selekcijom SAD-a, zatim Belgijom, Kinom, Južnom Korejom i Portorikom koji je tu umjesto Rusije.

Izabranice Gorana Loje prvenstvo otvaraju 22. setpembra i to će biti prva utakmica prvenstva protiv Portorika, a igra se u 2 sata i 30 minuta iza ponoći po našem vremenu, tako da će u BiH alarmi raditi već za prvi meč Zmajica.

U drugom kolu je malo bolja satnica, jer duel protiv Kine igramo 23. setpembra u 6 sati i 30 minuta ujutro po našem vremenu.

Već 24. septembra se možemo fino naspavati i uz jutarnju kafu pratiti naše košarkašice jer će duel protiv Južne Koreje igrati u 10 sati ujutro po našem vremenu.

Nakon toga dan pauze pa opet rano buđenje 26. septembra, kada protiv Belgije igramo u 3 sata i 30 minuta po našem vremenu, dok duel posljednjeg kola grupne faze protiv SAD-a igramo 27. septembra u šest sati ujutro.

Prve četiri reprezentacije iz grupe izborit će plasman u četvrtinu finala Svjetskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Dakle, Zmajice u grupnoj fazi gledamo u pet različitih jutarnjih, možemo reći i noćnih termina.

Naravno, našu selekciju će na ovom šampionatu predvoditi najbolja košarkašica današnjice, fenomenalna Jonquel Jones.

Top Komentari

user1648586005
Smrt l ezbaci crnoj. Bolje da ne igramo nikakva prvenstva neg da nas ova devijacija predstavlja.
3 27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi