Košarkašice BiH “zaleđene” u Francuskoj

Težak poraz

Košarkašice BiH “zaleđene” u Francuskoj

A. Čaušević

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u prijateljskoj utakmici protiv Francuske, aktuelnog viceprvaka Evrope.

Domaća selekcija u dvorani Palais des Sports u Marseju ostvarila je ubjedljiv trijumf od 35 poena razlike. Konačan rezultat glasio je 87:52.

Najefikasnija kod Zmajica bila je Nikolina Elez sa devet poena, Nikolina Knežević je ubacila osam. Kod Francuskinja je najbolja bila Marine Fauthoux (15).

Tokom utakmice se osjetio deficit našeg tima na centarskim pozicijama, s obzirom da je Sara Heljić napustila pripreme zbog povrede i predstojeće operacije prednjih ligamenat.

Jonquel Jones će se naknadno priključiti ekipi nakon obaveza u WNBA ligi. Također, danas nije igrala ni prvi playmaker Matea Tavić radi problema s leđima.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Reprezentacija BiH sutra se vraća u Sarajevo, slijedi odmor od nekoliko dana, a pripreme će se nastaviti 27. augusta na Vlašiću.

Podsjećanja radi, SP se održava od 22. septembra do 1. oktobra u Sidneju, a reprezentacija BiH nalazi se u grupi A sa selekcijama Belgije, Južne Koreje, Kine, Portorika i Sjedinjenih Američkih Država.

Top Komentari

King_Kenny
...to je realnost nase reprezentacije bez Jones u ekipi...
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti