Kada će doći Jones?

Zmajice počele pripreme na Vlašiću

Kada će doći Jones?

S. Mlaćo
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas na Vlašiću započela je završni dio priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Australiji.

Uglavnom će se raditi na dodatnom podizanju kondicije nacionalnog tima, a selektor Goran Lojo imat će na raspolaganju sljedeće igračice: Milica Deura, Anđela Delić, Nikolina Delić, Nikolina Elez (djevojački Džebo), Nikolina Knežević (djevojačko Babić), Miljana Džombeta, Matea Tavić, Hanna Halilović, Dragana Domuzin, Jovana Marković, Anđela Gligić, Ajla Selimović, Almedina Ahmić, Ajla Ikanović, Azra Nikšić.

Put u Sidnej planiran je za 11. septembar, a priključivanje Jonquel Jones ekipi očekuje se nakon što njen klub Connecticut Sun završi nastup u play-offu WNBA lige.

Podsjetimo, Svjetsko prvenstvo se održava od 22. septembra do 1. oktobra.

Reprezentacija BiH nalazi se u grupi A sa selekcijama Belgije, Južne Koreje, Kine, Portorika i Sjedinjenih Američkih Država.

Nedavno su naše Zmajice upisale težak poraz od selekcije Francuske.

Domaća selekcija u dvorani Palais des Sports u Marseju ostvarila je ubjedljiv trijumf od 35 poena razlike. Konačan rezultat glasio je 87:52.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Najefikasnija kod Zmajica bila je Nikolina Elez sa devet poena, Nikolina Knežević je ubacila osam. Kod Francuskinja je najbolja bila Marine Fauthoux (15).

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi