Termin koji kvari planove navijačima BiH: Bit će podrške, ali...

Manje navijača nego što smo navikli

Termin koji kvari planove navijačima BiH: Bit će podrške, ali...

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine od 14:30 sati u Kelnu igra odlučujući meč za plasman u osminu finala Eurobasketa.

Protivnik našoj selekciji je stari poznanik Litvanija, a i u ovom meču košarkaši Bosne i Hercegovine imat će podršku s tribina.

Kao i jučer u duelu s Francuskom, atmosfera prije utakmice nije onakva na kakvu smo navikli od naših navijača.

Naravno, razlog je termin utakmice. Radni je dan u Njemačkoj, dosta bh. građana ne može napustiti poslove zbog utakmice i nisu mogli doći na meč.

Ipak, podrške će biti. Nema dileme da će se čuti pjesma bh. navijača u Kelnu u ovoj velikoj utakmici za bh. košarku.

Podsjetimo, samo pobjeda vodi bh. selekciju u nokaut fazu takmičenja. Poraz nas šalje kući.

Oglasi

Selekcija koju s klupe predvodi Adis Bećiragić na omjeru je od 2-2 nakon četiri odigrana meča i nalazi se na četvrtoj poziciji, a iza nas su upravo Litvanija s omjerom 1-3 i Mađarska koja je bez ikakvih šansi za prolazak dalje (0-4).

Nema dileme da će momci dati zadnji atom snage da pobijede u ovom meču. Dosad su prikazali neviđenu borbu za dres BiH i protiv Litvanije neće biti kalkulacija.

Znala je bh. selekcija protiv Litvanije odigrati fenomenalne mečeve. Na Eurobasketu 2013. godine morali smo ih dobiti s 10 i više poena prednosti za prolazak dalje, no bh. tim je pao u finišu i usprkos pobjedi i omjeru 3-2 ispao je s Eurobasketa.

Litvanci su februaru bh. tim dva puta dobili u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Na našem parketu bilo je 78:77, dok je bh. tim na gostovanju teško poražen rezultatom 77:56.

Top Komentari

umzm12123
Gledaj zlocinackih zastava
2 13
Medo-Brundo
Opet isti clanak
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi