BiH pobijedila Mađarsku

Borit će se za plasman od 9. do 12. mjesta

BiH pobijedila Mađarsku

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH pobijedila je večeras Mađarsku 76:60 i borit će se za plasman od 9.do 12. mjesta na Evropskom prvenstvu B divizije.

Bh. tim danas nije imao problema protiv Mađara. Odigrali su jako dobar meč i na kraju pobijedili.

Bilo je ponovo uspona i padova u igri. Naš tim je nakon prve dionice imao vodstov 18:6, ali su se Mađari vratili do poluvremena i imali su samo pet poena zaostatka nakon 20 minuta igre, 36:31.

Ipak, u drugom poluvremenu bh. tim je dominirao. Na kraju su lagano završili posao u ovom meču i ostvarili su pobjedu od 16 razlike.

Najefikasniji su u bh. timu danas bili Đorđe Topolović i Deni Radak sa po 18 poena, a dvocifren je još bio Harun Huseinspahić sa 12 koševa.

Kod Mađara Valerio-Bodon je ubacio 15 koševa, a Radics je dodao 10.

BiH sutra u borbi za dalji plasman igra u protiv selekcije Ukrajine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi