Košarkaški Zmajevi danas traže iznenađenje protiv prvaka Evrope

Protivnik je Slovenija

Košarkaški Zmajevi danas traže iznenađenje protiv prvaka Evrope

Eldar Ganibegović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas nastavlja svoj put na Eurobasketu.

Izabranici Adisa Bećiragića u okviru trećeg kola danas će se u Lanxess Areni u Kolnu sastati s aktuelnim prvakom Evrope, selekcijom Slovenije.

Nakon dva odigrana kola, Slovenija je uz Njemačku lider u našoj grupi s maksimalnim učinkom (slavili su protiv Litvanije i Mađarske), dok smo mi na omjeru od jedne pobjede (Mađarska) i jednog poraza (Njemačka).

Meč sa Slovenijom najavio je i naš najbolji košarkaš, Jusuf Nurkić, a akcenat je najviše stavljen na Luku Dončića, njihovog najboljeg igrača.

"Kvalitetne igrače ne možete čuvati tako jednostavno, ali mi imamo dobru ekipu i svjesni smo da Luka tu nije sam. Ima Dragić, Prepelič, Tobey, oni su uostalom aktuelni prvaci Evrope. Protiv Luke ćemo imati više tijela i pokušat ćemo ga zaustavljati na razne načine", poručio je Nurkić.

Također, mogu da nas raduju i riječi selektora Bećiragića koji je uvjeren da ćemo, uz igru iz prve dvije utakmice, do kraja ostvariti još barem dvije pobjede i proći u drugi krug.

Svakako da valja istaći i to da je Džanan Musa, koji je bio MVP prvog kola, jučer protiv Njemačke imao malu nezgodu, no biti će spreman za današnji meč.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Slovenija igra se danas s početkom u 17:45 sati.

Prije toga, u našoj grupi biti će od 14:30 odigrana utakmica između Litvanije i Njemačke, dok će od 20:30 na teren Francuska i Mađarska.

Naše selekcije što se tiče, za dva dana igramo s Francuskom, a za tri s Litvanijom. Oba meča na rasporedu su od 14:30. 

Top Komentari

pjanke.sa
Sretno nam! Mi to mozemo! Najbolji smo sa najjacim. Samo naprijed !
6 0
Husrefbeg22
ne moze se sa dva igraca pobijediti Njemacka i Slovenija. Pored Muse i Nurkica ostali vrlo tanki.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi