Bilbao slavio, Sulejmanović ubacio pet poena
Foto - EPA

ACB liga

Bilbao slavio, Sulejmanović ubacio pet poena

M. Šljivak

Bilbao je u 21. kolu ACB lige u sjajnom meču pobijedio Unicaju iz Malage rezultatom 98:95.


Domaći tim je većim dijelom prvog poluvremena imao prednost. Na odmor baskijski klub odlazi sa plus 12 (48:36) i činilo se kako će bez većih problema doći do trijumfa.

Međutim, Unicaja odigrava fantastičan treći period. Ubacili su čak 35 poena (20:35) i nakon 30 minuta igre su preokrenuli rezultat u svoju korist, 68:71.

U uzbudljivoj završnici Bilbao je ipak imao više koncentracije i na kraju je upisao pobjedu z a peto mjesto na tabeli ACB lige.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Emir Sulejmanović je na parketu proveo 15 minuta i ubacio je pet poena uz četiri skoka. Najefikasniji kod domaćeg tima bio je Kulboka sa 18 poena, Lammers je ubacio poen manje, a 16 je dodao Bouteille.

S druge strane Brizuela je ubacio 21, Fernandez 20, a Adams je dodao 18.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi