Devet poena Sulejmanovića u pobjedi nad Barcelonom
Foto - EPA

ACB liga

Devet poena Sulejmanovića u pobjedi nad Barcelonom

M. Šljivak

Bilbao je u 17. kolu ACB lige šokirao Barcelonu u Blaugrani i upisao je pobjedu nakon produžetka rezultatom 92:94.

Katalonski tim je izgubio dobijenu utakmicu. Imao je tim Svetislava Pešića plus 14 na otvaranju trećeg perioda, ali je nakon 30 minute igre Bilbao uspio da dođe do izjednačenja, 62:62.

I pored dobre igre gostiju očekivalo se da će Barcelona u posljednjoj dionici da prelomi rezultat u svoju korist.

Kada je domaći tim otišao na plus osam činilo se kako će lagano završiti posao, ali uporni Baskijci su se vratili i izborili su produžetak (84:84).

A u dodatnih pet minuta su odigrali sjajno. Barci su samo jednom dopustili vodstvu i na kraju su šokirali Blaugranu.

Emir Sulejmanović je protiv svog bivšeg kluba odigrao dobru partiju. Za 17 minuta na parketu ubacio je devet poena i imao je četiri skoka, a Bilbao su do trijumfa vodili Bouteille sa 20 i Lammers sa 18 koševa.

Kod Barcelone dominirao je Nikola Mirotić sa 24 poena i devet skokova, ali ni on nije uspio da spriječi poraz svog tima.

Real Madrid je sa druge strane lagano pobijedio Estudiantes 87:72.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kraljevi su prelomili meč u drugoj dionici kada su izrešetali koš protivnika (31:11) i prednost su do kraja bez većih problema sačuvali.

Mickey sa 20 i Thompkins sa 18 poena su vodili Real do pobjede, dok je kod Estudiantesa Kenny Kadji ubacio 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi