Bio je najbolji strijelac New York Knicksa, a sada mu kartu u jednom smjeru uručuje Žalgiris
FOTO - EPA

Nije opravdao očekivanja

Bio je najbolji strijelac New York Knicksa, a sada mu kartu u jednom smjeru uručuje Žalgiris

A. Beganović

Američki košarkaš Emmannuel Mudiay i Žalgiris Kaunas dogovorili su raskid saradnje.

Iako je u Žalgiris stigao kao veliko pojačanje, taj epitet nije opravdao pa je raskid saradnje u ovom trenutku jedina logična opcija.

Košarkaš, koji je svojevremeno bio najbolji strijelac New York Knicksa nije se snašao u Evropi, a u prilog ovoj tvrdnji govori i njegova statistika iz Evrolige.

Naime, Mudiay je u dosadašnjem dijelu Evrolige bilježio 7.4 poena i 3.2 asistencije po meču, što sasvim sigurno nisu brojevi koje su očekivali čelnici Žalgirisa kada su ga dovodili.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Mudiay je osim za Knickse u najjačoj košarkaškoj ligi nastupo još za Denver Nuggetse i Utah Jazz, a Nuggetsi su ga 2015. izabrali u prvoj rundi drafta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi