Košem Grigonisa u zadnjoj sekundi Žalgiris savladao Bayern
Žalgiris je doslovce u zadnjoj sekundi došao do novog trijumfa

Odlična utakmica u Kaunasu

Košem Grigonisa u zadnjoj sekundi Žalgiris savladao Bayern

Košarkaši Žalgirisa na dramatičan su način došli do pobjede u 16. kolu Eurolige protiv Bayerna. 

Litvanci su košem Grigonisa 6. desetinki do kraja utakmice zabilježili pobjedu rezultatom 74:73 i izbjegli poraz koji im se smiješio nakon što je Weiller - Babb kompletirao igru za 3 poena na 4.3 sekunde do kraja i doveo Bayern u vodstvo.

Cijela utakmica se svela na neizvjesne zadnje trenutke nakon što je cijeli tijek susreta protekao u sličnom tonu. Žalgiris je imao prednost a uporni Bavarci su im stalno disali za vratom, sustizali prednost i prijetili preokretom do kog su umalo došli na spomenute 4.3 sekunde do kraja susreta. 

Marius Grigonis koji je zabio pobjednički koš ujedno je bio i najbolji kod Žalgirisa s 22 poena dok je 11 koševa dodao Milaknis. Reynolds sa 17 i Weiller - Babb sa 16 predvodili su Bavarce. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi