Kukoč: Čuo sam se s Jordanom i rekao mu da sam sretan što se dokumentarac završio

Nije dobio odavno toliko poziva

Kukoč: Čuo sam se s Jordanom i rekao mu da sam sretan što se dokumentarac završio

E. Čaušević

Dokumentarni film o Michaelu Jordanu i legendarnoj ekipi Chicago Bullsa pod nazivom "Posljednji ples" završen je u ponedjeljak prikazivanjem devete i desete epizode.

Dokumentarac je izazvao nevjerovatan interes javnosti, a u njemu je otkriveno dosta stvari o Jordanu i Bullsima koje se nisu znale. U centru pažnje bio je i hrvatski košarkaš Toni Kukoč kojem nije bilo nimalo lako uklopiti se u tim.

Jordan i Scottie Pipen su maltretirali Kukoča i prije nego što je došao u Bullse, ali se on uspio izboriti s tim i uklopiti se u tim Chicaga. Kukoč je dao intervju za grčki Sport24 u kojem je otkrio da se nedavno čuo s Jordanom.

"Razgovarali smo prije nekoliko dana i rekao sam mu da sam sretan što se dokumentarac završava. Znate zbog čega? Zato što sam u posljednje tri sedmice dobio više telefonskih poziva nego u prethodnih 20 godina", rekao je Kukoč i osvrnuo se da ne bi svako mogao podnijeti ono što je Jordan radio svojim saigračima.

"Ni prema meni nije bio drugačiji i sve nas je isto tretirao. Jednostavno tjera vas do krajnjih granica. Postojao je dobar razlog za to jer u našoj ekipi su bila najveća očekivanja. To nije bilo jednostavno i sigurno da ne može svako podnijeti sve to. Postoji hijerarhija i svako zna svoje mjesto u ekipi i to je uvijek tako".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi