Bivši košarkaš Vogošće u talijanskoj Serie A
Angelo Warner pružao je sjajne igre u dresu Vogošće

Iz Vogošće, preko Mađarske sve do Brescie

Bivši košarkaš Vogošće u talijanskoj Serie A

Angelo Warner, američki playmaker koji je prije dvije sezone bilježio odlične partije za KK Vogošća od ove sezone igrat će u talijanskoj Bresciji, članu elitnog razreda tamošnje košarke. 

Warner je u dresu Vogošće pokazivao da je sigurno potencijal za kvalitetniju ligu nego što je to bosanskohercegovačka a ovdašnjim ljubiteljima košarke ostat će upamćen po sjajnoj suradnji s Malikom Dimeom atraktivnim centrom s kojim je po svakoj utakmici u našem prvenstvu imao barem 5 alley-oop akcija.

Dobre partije u našoj zemlji odvele su ga u mađarski Sopron gdje je svoju igru podigao na još višu razinu te je bivši student Morehead univerziteta dobio priliku zaigrati u jednoj od najjačih europskih liga - Serie A.

Zanimljivo, tijekom karijere Warner je nastupao i u egzotičnom, posebno u košarkaškom smislu, Mozambiku. 

Top Komentari

Rimes
Dobar
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi