HKK Zrinjski s lakoćom savladao Vogošću

Treća uzastopna pobjeda aktualnog prvaka

HKK Zrinjski s lakoćom savladao Vogošću

Košrkaši HKK Zrinjski večeras su u Mostaru deklasirali KL Vogošća rezultatom 98:69 i potvrdili sjajnu formu i pobjedu u Mejdanu istom razlikom (+29)

Tek su u prvoj četvrtini gosti iz Vogošće donekle parirali Zrinjskom u ovoj igri mačke i miša. Ostatak utakmice protekao je u potpunoj dominaciji aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Prednost Plemića rasla je iz minute u minutu i jedina neizvjesnot u ovom susretu vladala je oko konačne razlike kojom će ovaj susret završiti. 

Rotirao je Hrvoje Vlašić skoro sve igrače i neke uspio održati svježima za naredne utakmice. Marko Ramljak je doduše na poluvremenu napustio susret zbog ozljede no već tada nije bilo razloga da trener Zrinjskog jednog od svojih najboljih igrača vraća u igru jer je rezultat nakon 20 minuta glasio 53:30.

Najbolji kod Zrinjskog večeras Sven Smajlagić s 23 poena a Igrutinović je dodao 20. 

Kod Vogošće Talić 15 poena, a King je dodao 14.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Zrinjski: Igrutinović 20, Šutalo 8, Lužaić 5, Zelenika1, Smajlagić 23, Sokolović 9, Golemac, Todorović 12, Miličević 10, Milinović, Rikić 8, Ramljak 2

KK Vogošća: Čoloman, Vranić 3, Sijerčić 8, Clemons 9, Đedović, Čamdžić 4, King 14, Mičić 13, Talić 15, Aranitović 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi