Koliko bh. klubovi duguju KS BiH?

Neki prednjače po dugovanjima...

Koliko bh. klubovi duguju KS BiH?

Upravni odbor KS BiH ozvaničio je danas svoju odluku o startu sezone u domaćem šampionatu - u muškoj i ženskoj konkurenciji. 

Nova sezona muške Premijer lige BiH počinje 12. oktobra, a u njoj će se takmičiti sljedeći kubovi: HKK Široki, KK Spars, KK Sloboda, KK Kakanj, KK Vogošća, HKK Zrinjski, KK Mladost, KK Bratunac, HKK Čapljina, KK Promo, KK Leotar i KK Igokea.

Kada su u pitanju žene, sezna starta sedam dana kasnije, 19. oktobra. Učešće u novoj sezoni najvišeg ranga bh. ženske košarke uzet će: ŽKK RMU Banovići, ŽKK Orlovi, ŽKK Play Off, ŽKK Jedinstvo, ŽKK Brčanka, ŽKK Rudar Sport, ŽKK Mladi Krajišnik, ŽKK Čelik, ŽKK Leotar, ŽKK Igman, ŽKK Konjic i ŽKK Sloboda.

Iz KS BiH su napomenuli da je ŽKK Sloboda na zahtjev i dogovor klubova vraćena u najviši rang kako bi u istom bilo ukpuno 12 ekipa, te da će ŽKK Konjic nastupiti u elitnom rangu po prvi put u svojoj historiji.

Ipak, teško je očekivati da će ove godine, što je i rijetko kada bio slučaj, sve teći bez problema, prije svega organizacionih i finansijskih. Kako u elitnom tako i u nižim rangovima.

Situacija u KS BiH i bh. klubovima nije bajna, to odavno znamo, a sada je SportSport.ba došao do informacija kada su dugovanja klubova prema krovnoj kući bh. košarke u pitanju.

Kada su muški klubovi u pitanju najviše duguje KK Igokea, 14.200KM. Zatim slijedi KK Royal sa 7.560KM duga prema KS BiH, dok 6.800KM duguje KK Vogošća.

KK Mladost duguje savezu 5.320KM, KK Student 4.900, KK Gradina 3.990KM, a KK Sloboda 800KM.

Kada se sve sabere, muški klubovi KS BiH duguju 43.570KM.

Ni žensi košarkaški klubovi nisu u puno boljoj situaciji kada su u pitanju dugovanja.

Najveći dug ima KK Mladi Krajišnik - 12.269KM. Slijedi KK Željezničar sa 8.000KM Duga, dok KK Orlovi duguje 5.010KM.

KK Rudar Sport je dužan 4.950KM, Sloboda 1.200KM, a KK Jedinstvo 1000KM. KK Brčanka prema savezu ima dug od 550KM, a KK Play Off od 150KM.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ukupna dugovanja ženskih klubova su 33.129KM, a kada se njima dodaju i ona muških dođe se do cifre od 76.699KM.

Dakle ovdje je riječ samo o dugovanjima klubova prema Košarkaškom savezu BiH, dok većina klubova ima i dodatnih finansijskih dugovanja i problema. Tako vrijedi istaći da Zrinjski, Sloboda i Sparsi imaju i značajna dugovanja prema igračima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi