Bivši MVP lige Srbije novo pojačanje OKK Čelik
Srpski košarkaš trebao bi da bude veliko pojačanje za klub iz Zenice u Premijer ligi BiH

Zeničani se pojačali na poziciji organizatora igre

Bivši MVP lige Srbije novo pojačanje OKK Čelik

D. Kurbegović

OKK Čelik iz Zenice nakon pet godina vratio se u društvo najboljih bh. klubova. Zeničani će u prvom kolu Premijer lige gostovati Širokom Brijegu, dok će u drugom kolu u zeničkoj Areni dočekati Igokeu.

Stručni štab na čelu s Josipom Pandžom ništa ne prepušta slučaju, te se stvara ekipa koja u društvu najboljih klubova neće plesati samo jedno ljeto.

Nakon Milivoja Božovića, Harisa Ćurevca, Ensara Dedića i Srđana Gavrića, te nekolicine mlađih i talentovanih igrača iz ostalih zeničkih klubova, danas je ugovor sa Zeničanima potpisao i Đukan Đukanović.

Ovaj 27-godišnji košarkaš koji nastupa na poziciji organizatora igre trebao bi da bude veliko pojačanje za crno-crvene. Bivši igrač češkog Kolina, Hopsi Polzele, Metalca iz Valjeva i španske Lleide potpisao je jednogodišnji ugovor s klubom iz Zenice.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zanimljivo da je ovaj košarkaš nastupajući u dresu tima iz Valjeva u sezonama 2017/18 i 2018/19 ponio titulu najkorisnijeg igrača Prve lige Srbije.

Zeničani su odigrali več dvije pripremne utakmice protiv Borca u Zenici su slavili, dok su u uzvratu u Banjaluci tijesno poraženi. Do početka prvenstva crno-crveni će odigrati još pet pripremnih utakmica.

Promo

Top Komentari

Baco
Losa vizija kluba.Provesti 5 godina u drugoj ligi i onda strance dovoditi i masno placat sve govori za sebe...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi