OKK Čelik na pressici predstavio dva velika pojačanja
Zeničani će naredne sezone ugostiti najbolje ekipe iz BiH

Zeničani naredne sezone u eliti

OKK Čelik na pressici predstavio dva velika pojačanja

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nakon što je jučer na sjednici Upravnog odbora KSBiH odlučeno da novi član bh.elite za narednu sezonu bude OKK Čelik danas je u prostorijama ovog kluba održana i press konferencija, na kojoj su zvanično prisutnim medijima saopštili da će naredne sezone igrati Premijer ligu, ali su napravili i malo iznenađenje, budući da su na pressu predstavili dvojicu novih igrača, koji bi trebali da budu velika pojačanja u narednoj sezoni.

Riječ je o iskusnom 33-godišnjem krilnom centru Milivoju Božoviću, koji je prošlu sezonu igrao u Mađarskoj. Ovaj sjajni košarkaš bio je dvostruki MVP lige BiH u dresu Kaknja i Slobode, a zanimljivo da je u tim klubovima upravo sarađivao sa sadašnjim trenerom Josipom Pandžom. Božović je karijeru počeo u Lavovima, a osim Kaknja i Slobode igrao je još za Megu, Hemofarm, Budućnost, OKK Beograd, Vojvodinu, Borac iz Čačka, Craiovu, a nastupao je čak i u Maroku.

Drugi košarkaš koji je pojačao Čelik je Haris Ćurevac bek a u Zenicu, dolazi iz Kaknja u čijem dresu je prošle sezone u Ligi BiH bio na prosjeku od 13,4 poena i 4,1 skok.
Ćurevac je karijeru počeo u Bosni, potom je nastupao za Bošnjak i posljednje dvije sezone s dosta uspjeha nosio je dres Kaknja.

Sigurno da će angažman ovih košarkaša Čeliku donijeti novu dimenziju i kvalitete u samoj igri, a ambicije kluba su da postanu stabilni članovi Premijer lige i da ne dozvole više da ispadnu iz bh.elite.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sigurno da je ulazak u Premijer ligu velika zasluga Uprave kluba na čelu s Goranom Bulajićem, zatim stručnim saradnikom za sport u Gradskoj upravi, Kenanu Uzunoviću, ali i ostalim uposlenicima kluba, trenerima i igračima.

Zenica sigurno zaslužuje da u najljepšoj dvorani ugosti najbolje timove iz BiH.

Top Komentari

Baco
Klub koji nema buducnost,svu svoju djecu otjerase!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti