OKK Čelik će spremno dočekati početak Premijer lige
Pandža će i naredne sezone predvoditi Zeničane, te će pokušati da izbore cilj, a to je opstanak u Premijer ligi

Zeničani dogovorili veliki broj prijateljskih utakmica

OKK Čelik će spremno dočekati početak Premijer lige

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika nakon pet godina ponovo će igrati u društvu najboljih bh. ekipa. Zeničani su svjesni da ih u Premijer ligi očekuju znatno jači protivnici, te su u vezi toga angažovali nekoliko novih igrača, koji će unaprijediti igru ove ekipe, ali i biti garant da će crno-crveni izboriti opstanak u ligi.

Do početka prvenstva ima nešto više od mjesec dana, a Zeničani će početak lige sigurno dočekati spremni i uigrani. Stručni štab na čelu s Josipom Pandžom, te njegovim pomoćnicima Bojanom Stevanovićem i Arminom Avdibegovićem dogovorio je već nekoliko prijateljskih utakmica u narednom periodu.

Prvu prijateljsku utakmicu u okviru priprema za početak sezone Čelik će u petak odigrati protiv Borca u Zenici. Isti okršaj će biti pet dana kasnije u Banjaluci, dok je za 12. septembar dogovoren i duel protiv Mladosti, te tri dana kasnije protiv Kaknja.

Zeničani će nastupiti i na turniru koji organizuju sarajevski Sparsi, a na kojem će pored Čelika i Sparsa igrati još Podgorica i Sloboda. Nakon tog turnira dogovoren je još jedan duel protiv Mladosti i posljednja provjera bi trebao biti ponovo Kakanj na domaćem terenu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kako smo već ranije pisali, Čelik je angažovao Milivoja Božovića, Harisa Ćurevca, Ensara Dedića i Srđana Gavrića, te nekolicinu mlađih i talentovanih igrača iz ostalih zeničkih klubova.

Zeničane su ovog ljeta napustili Nedžad Muratović i Nebojša Maksimović koji svoju karijeru nastavljaju u inostranstvu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi