Razilaze se Cedevita i Jure Zdovc

Slovenački stručnjak napušta hrvatski tim

Razilaze se Cedevita i Jure Zdovc

Samir Mlaćo

KK Cedevita neće nastaviti saradnju sa Jureom Zdovcem. Naime, iz Cedevite su donijeli ovu odluku, te će Zdovc tako postati slobodan. 

Cedevita je sezonu u ABA ligi završila na trećem mjestu a zatim su eliminisani u polufinalu protiv Budućnost VOLi.

Očigledno ti rezultati nisu ni približno dobri ambicijama kluba, pa su se u zagrebačkom timu odlučili pred novu sezonu promijeniti trenera.

Slovenački stručnjak imao je zapaženih rezultata u timu u kojem igraju i bh. košarkaši Džanan Musa i Andrija Stipanović, no u posljednje vrijeme bilo je vidljvo da Cedeviti nedostaje neko ko će posložiti kockice i motivisati igrače da doprinesu napredku kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi