Zašto KK Cedevita ne stoji iza svog najvećeg projekta?

Nije sve onako kako se čini

Zašto KK Cedevita ne stoji iza svog najvećeg projekta? · Komentar

E. Čaušević

Mladi bh. košarkaš Džanan Musa narednog mjeseca bit će dio NBA Drafta i prema svemu sudeći svoju karijeru nastavit će u Sjedinjenim Američkim Državama. Prethodnih sezona bh. reprezentativac igrao je u dresu Cedevite, a ove sezone izrastao je u jednog od najboljih igrača zagrebačkog tima.

Ipak, svjedoci smo da Cedevita ove sezone nije uspjela ispuniti zacrtane ciljeve. Sigurno da je najveći neuspjeh zagrebačkog tima neosvajanje ABA lige koja je bila na prvom mjestu prioriteta u ovoj sezoni. Međutim, stvari su očito i gore nego se čine.

Stavljajući stvari "pod tepih" pratili smo mnoge neugodnosti koje je reprezentativac naše zemlje Džanan Musa doživljavao u Zadru, gradu košarke. Jedna stvar nikako nam nije mogla promaknuti, a to je da klub iz Zagreba ni u jednom trenutku nije stao iza svog ovogodišnjeg najboljeg igrača.

Ako se vratimo dvije godine nazad totalno neprofesionalno i amaterski, te neutemeljeno se pojavila vijest da je naš najbolji mladi košarkaš prebačen u drugi tim. Nepravda koja je dolazila od strane tadašnjeg trenera Veljka Mršića se nastavila, doduše, u manjoj mjeri kod trenera Jurija Zdovca.

Ove godine Džanan je po svim statistikama najbolji igrač zagrebačkog tima, ali očito je da klub iz Zagreba ne daje previše na značaju što imaju takvog mladog košarkaša u svojim redovima. Svjedoci smo da je trener Zdovc ove godine imao razne ispade na račun bh. košarkaša da je izgledalo da se namjerno radi na lošem imidžu Muse.

Sigurno da nije bh. košarkaš krivac što Jure Zdovc nije uspio posložiti ekipu i morao je svojom borbenošću voditi svoj tim do finala nacionalnog prvenstva kao i nacionalnog Kupa. Podsjetimo, Musa je odveo Cedevitu u finale i bio najbolji igrač u prvoj finalnoj utakmici protiv Cibone, kao i najzaslužniji za osvojeni Kup.

Također, Musa u nacionalnom prvenstvu skoro da nema nikakvu zaštitu od sudaca što je sinoć i pokazao Tomislav Hordov na meču Cedevite i Cibone. Suviše olako je izbacio našeg reprezentativca kao i njegovog saigrača Filipa Krušlina zbog pet ličnih grešaka. Možda je jedina zamjerka Džananu ta što ima toliko jak pobjednički mentalitet da kad već svi otpisuju njegov tim njegova želja je nešto što ne možete da ne primjetite.

Na kraju treba napomenuti i jako loš pokušaj da se iscenira sukob Muse i Andrije Stipanovića, koji su sigurno i najviše povezani, što je i Džanan naglasio, te aludirao na veliko prijateljstvo između naših reprezentativaca.

Postavlja se pitanje na kraju da li je KK Cedevita bila dobar izbor za Džanana Musu koji će u nedjelju krenuti put Trevisa, na dokazivanje najvećim NBA timovima, dok će Cedevita ostati u istim problemima?

Top Komentari

SEIKO
Mali je izgubljen slučaj, kakva NBA liga,manite se budalesanja.
20 46
Nuksi
Sa ovakvim tekstovima vi mu još više škodite miševi jedni, pustite momka jer mu vi sigurno nećete pomoći ovako niti bilo kako drugo....
29 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi