Blatt: Igrači i treneri Heata su heroji ove teške sezone
FOTO - EPA

Blatt: Igrači i treneri Heata su heroji ove teške sezone

Adnan Beganović

Sjajni košarkaški stručnjak, David Blatt, pohvalio je Miami Heat uprkos porazu ove ekipe u velikom NBA finalu.

Nekadašnji trener Clevelanda oduševljen je igrama Miami Heata, a za američke medije je istakao da su treneri i igrači Heata heroji tek završene sezone.

"Sve u svemu, pokazali su nevjerovatne performanse u Orlandu. Uključujući u finalnu seriju, kada su ostali bez Adebaya i Dragića zbog povreda. Čak i u ovoj situaciji nastavili su se boriti, pokazali karakter pobjednika, pobijedili u dva meča protiv Lakersa i imali priliku da rezultat u seriji izjednače. Ponavljam, Lakersi su zasluženo slavili, ali igrači i treneri Heata također su heroji ove teške sezone", istakao je Blatt.

"Reći ću banalnu stvar. Košarka je timski sport i uspjeh organizacije ne može ovisiti o jednoj ili dvije osobe. To je uvijek zajednički napor. Miami je trenerski tim. Dečki jako vjeruju Spoelstri, jako dobro igraju odbranu, pokazuju timsku košarku u klasičnom smislu te riječi. Danas toga gotovo da i nema u NBA ligi", dodao je Blatt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi