David Blatt ponovo u NBA ligi
EPA

"Radujem se novom poslu"

David Blatt ponovo u NBA ligi

Legendarni David Blatt je našao novi posao.

Blatt je prije nekoliko mjeseci bio primoran da napusti klupu Olympiakosa nakon što mu je dijagnosticirana multipla skleroza. Značilo je to za Blatta ujedno i prekid trenerske karijere, no svejedno je ostao i dalje vezan za košarku.

Inostrani mediji su objavili kako se nekadašnji strateg Cleveland Cavaliersa vratio u NBA ligu, gdje će u budućnosti raditi za New York Knickse, i to na potpuno drugačijoj funkciji.

On će, naime, biti konsultant za sportsku politiku, a tu informaciju je potvrdio i klub iz Madison Square Gardena na svojim službenim kanalima.

"Radujem se novom poslu i koraku u karijeri nakon što sam se službeno oprostio od trenerske karijere. Već me dugo zanimalo da radim u front officeu nekog kluba. Hvala Steveu Millsu i Steveu Perryju na ovoj prilici", kratko je rekao Blatt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi