David Blatt zbog bolesti prekida karijeru?

Bolest diktira situaciju

David Blatt zbog bolesti prekida karijeru?

Iskusni košarkaški trener David Blatt razmišlja da prekine karijeru.

Blatt je početkom prošlog mjeseca iznenada napustio klupu Olympiakosa, a nagađanja zbog takve odluke prekinuo je podijelivši s javnošću da je - bolestan.

U pitanju je neizlječiva bolest multipla skleroza (MS), a kako je na njegovom stanju nažalost vidljivo da ista uzima maha, vjerovatno će to značiti i kraj trenerske karijere.

Da Blatt uveliko razmišlja o tome prenijeli su i evropski mediji, navodeći, između ostalog, da je bolest ta koja diktira situaciju.

Potražite više informacija na temu Basket League:

"Odlučio sam da se nikako ne predajem. Bolest nema lijeka, ali nije ni smrtonosna. Tražit ću načina da naučim kako živjeti s tim", poručio je nedavno Blatt govoreći o stanju u kojem se našao.

Evropsku slavu Blatt je stekao kao trener Maccabija iz Tel Aviva s kojim je osvojio Euroligu 2014., a s reprezentacijom Rusije je osvojio Eurobasket 2007. te bronzanu medalju na OI u Londonu 2012. Ima i NBA iskustvo kao glavni trener Cleveland Cavaliersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi