Bogdanović junak Kingsa: Srbin sa zvukom sirene srušio Lakerse
Zanimljiva noć je bila u NBA ligi, a zvijezde su nastavile da blistaju i nakon Božića

NBA liga

Bogdanović junak Kingsa: Srbin sa zvukom sirene srušio Lakerse

M. Šljivak

Bogdan Bogdanović je trojkom sa zvukom sirene donio pobjedu Sacramento Kingsima u duelu protiv velikih rivala Los Angeles Lakersima.

Kingsi su slavili pobjedu rezultatom 117:116, a Bogdanović je pogodio sjajan šut preko ruke Tysona Chandlera za 19. pobjedu Kingsa u sezoni.

Tim iz Sacramenta je uspio nadoknaditi 15 poena minusa koje su imali na ulasku u posljednju dionicu, a Bogdanović je ubacio 23 koša u ovom meč.

Sa druge strane u odsustvu povrijeđenog LeBrona Jamesa Kyle Kuzma je ubacio 33 koša, Brandon Ingram je dodao 22, a Lonzo Ball je bio na korak od triple-double učinka meč je završio sa 20 poena, 12 asistencija i devet skokova.

James Harden sa 45 poena, potpomognut Clintom Capelom (24p, 18sk) vodio je Houston Rocketse do trijumfa nad Boston Celticsima 127:113, a Kyrie Irving na drugoj strani nije mogao sve sam i meč je završio sa 23 poena i 11 asistencija.

Milwaukee Bucksi su sa 112:96 pobijedili New York Knickse uz fantastičan učinak Giannisa Antetokounmpa (31p, 14sk, 8as), dok je Philadelphia predvođena JJ Redickom (24p) i Joelom Embiidom (23p, 15sk) savladala na gostovanju Utah Jazz 114:97.

NBA rezultati:

Houston - Boston 127:113
Milwaukee - New York 112:96
Sacramento - LA Lakers 117:116
Utah - Philadelphia 97:114

Top Komentari

Merlin
Svaka čast!
4 2
karlhajncbrazzzo
Jednom napišete Srbin, drugi put Srbijanac?! Dajte uozbiljite se više.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti