Kralj šampionima pokvario Božić
Los Angeles Lakersi igraju izvan svih očekivanja i nakon gotovo pola sezone su na četvrtom mjestu Zapadne konferencije NBA lige (Foto: EPA)

NBA liga

Kralj šampionima pokvario Božić

M. Šljivak

Los Angeles Lakersi savladali su kao gosti NBA šampione Golden State Warriorse sa uvjerljivih 127:101.

Tim iz Los Angelesa je kontrolu nad utakmicom preuzeo tokom druge dionice i do kraja su je bez problema završili, iako je bilo najave da bi se Warriorsi mogli vratiti tokom trećeg perioda.

Međutim, do kraja su Lakersi igrali sjajno i slomili su prvake, te su im tako pokvarili Božić.

LBJ je zbog povrede ranije završio meč i proveo je samo 21 minut na parketu i upisao je 17 poena, 13 skokova i pet asistencija. Kyle Kuzma je bio najefikasniji sa 19 koševa, a još jednu odličnu utakmicu odradio je hrvatski centar Ivica Zubac sa 18 poena (9/10 iz igre) i 11 skokova.

Kod Warriorsa Andre Iguodala je sa klupe ubacio 23 koša, dok je Kevin Durant dodao 21 poen.

Kyrie Irving je sa 40 poena odveo Boston Celticse do trijumfa protiv Philadelphia 76ersa nakon produžetka 121:114.

Sjajan meč odigrala su ova dva tima, a na kraju su Celticsi ipak uspjeli da slome protivnika i da dođu do trijumfa.

Pored Irvingovih 40 poena istakli su se još Morris i Tatum sa po 23 poena, dok je na drugoj strani Joel Embiid ubacio 34 koša i uhvatio je 16 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi