Bogdanović sam postigao više trojki nego sedam reprezentacija na SP
Bogdanovićeve nišanske sprave na Mundobasketu ipak nisu pomogle Srbiji da dođe do trona (foto: Eurohoops)

Šuter Kingsa odigrao sjajno Mundobasket

Bogdanović sam postigao više trojki nego sedam reprezentacija na SP

Košarkaši Srbije su na ovom Svjetskom Prvenstvu u košarci blago rečeno podbacili osvojivši za njih loše peto mjesto. No ipak, prva zvijezda tima bio je Bogdan Bogdanović koji je u užoj kandidaturi za MVP-a i petorku Mundobasketa. 

Koliko je Bogdanović igrao dobro svjedoči podatak da je ubacio 35 trojki iz 66 pokušaja što znači da je sam ubacio više šutova za tri poena nego sedam reprezentacija na Mundobasketu. Dominikanska Republika 33 trojke, Jordan 32, Senegal 30, Japan 27, Kina 27, Portoriko 25 te Litva što je pomalo senzacionalno samo 23.

Također, s današnjih 7 trojki protiv Češke izjednačio se s Angolom koja je zabila 35 trojki kao i on na ovom Mundobasketu.

Bogdanović je turnir završio s 22,9 poena, 4,4 skoka i 4,1 asistencijom u prosjektu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi