Bojan Bogdanović najbolji igrač na Istoku, Paul George na Zapadu

Sedmična priznanja u NBA ligi

Bojan Bogdanović najbolji igrač na Istoku, Paul George na Zapadu

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović izabran je za najboljeg igrača sedmice Istočne konferencije NBA lige.

Bogdanović je bio sjajan u protekloj sedmici jer je vodio Indiana Pacerse do četiri pobjede sa prosjekom od 22,5 poena i 2,5 skokova po meču.

Inače, ovo je prvi put u karijeri hrvatskog košarkaša da dobije jedno ovakvo priznanje i prvi put u historiji Indiana Pacersa da njihova tri košarkaša u jednoj sezoni dobiju ovo priznanje. Prije Babe priznanje su dobijali Victor Oladipo i Thaddeus Young.

Inače, kada je u pitanju Zapadna konferencija, priznanje je više nego zasluženo osvojio fantastični košarkaš Oklahoma City Thundera Paul George. On je prosječno bilježio 37 poena uz osam skokova po meču.

Promo

Top Komentari

Mirko
Odakle je Babo??!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi