Novinarka izjavom podijelila Srbiju: Rekla je ono što nije smjela!

Lapsus ili pristrasnost?

Novinarka izjavom podijelila Srbiju: Rekla je ono što nije smjela!

A. Čaušević

Rivalstvo Crvene zvezde i Partizana vrlo često prelazi granice sportskog rivalstva, bez obzira koje sportski kolektiv se takmiči međusobni dueli ovih klubova uvijek privlače ogromnu pažnju.

U petak navečer u dvorani Aleksandar Nikolić drugi ovosezonski derbi u Euroligi igrati će košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan, a domaćin će biti "crveno-beli."

Nekoliko sati uoči utakmice na dnevniku jedne srbijanske televizije iskusna voditeljica Bojana Lilić je napravila veliki propust.

Naime, Lilić je u najavi govorila o teniskom meču Novaka Đokovića (kojeg je u međuvremenu dobio) na Australian Openu te o košarkaškom beogradskom derbiju.

[twitter]https://twitter.com/milosJunior11/status/1618924706677280768[/twitter]

Tada je izgovorila riječi koje nije smjela pošto su je svi navijači Partizana uzeli na zub.

Oglasi

"U Beogradu se večeras igra vječiti derbi. U okviru 21. kola Eurolige, Crvena zvezda od 19 sati dočekuje Partizan. U njihovom prvom euroligaškom derbiju, Crvena zvezda je savladala Partizan - rekla je, poslije čega su uslijedile problematične riječi:

"I dok budemo navijali za Novaka i Zvezdu, pretpostavljam da će padati snijeg".

S obzirom da je duže 15-ak godina u novinarstvu ovakav propust od Lilić je stigao kao veliko iznenađenje.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Inače, ulog za večerašnju utakmicu je ogroman pošto će na neki način jednu od ekipa otpisati iz borbe za plasman u play-off.

Trenutno Zvezda bolje stoji na tabeli sa omjerom 10:10, dok Partizan ima učinak 9:11. Do kraja je ostalo još 13 kola, ali jasno je da će poraženi iz večerašnjeg duela značajno sebi smanjiti šanse za plasman među Top 8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti