Borac u nevjerovatnoj utakmici pobijedio Mladost i plasirao se u polufinale
Foto: ABA liga

Doigravanje ABA 2 lige

Borac u nevjerovatnoj utakmici pobijedio Mladost i plasirao se u polufinale

E. Čaušević

Košarkaši banjalučkog Borca plasirali su se u polufinale doigravanja ABA 2 lige.

Borac je danas u nevjerovatnoj utakmici uspio da pobijedi ekipu Mladosti iz Zemuna sa 80:79 u četvrtfinalu doigravanja za plasman u NLB ABA ligu.

Banjalučki klub se do zadnje sekunde borio da dođe do pobjede i na kraju je uspio da slavi s pola koša razlike i dođe do polufinala ovog doigravanja.

Borac je odlično otvorio utakmicu i nakon prve dionice vodio je sa 17:11. I u nastavku meča bh. tim je bio bolji, a na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 43:33 za Borac.

Ipak, Mladost je uspjela da se vrati. Nevjerovatnu dramu gledali smo u posljednjoj četvrtini kada je ekipa Zemuna došla u egal i skoro u potpunosti preokrenula meč, ali je Borac na kraju uspio da pobijedi.

Banjalučani su u triler završnici imali više sreće i na kraju su uspjeli da pobijede sa 80:79 i plasiraju se u polufinale ovog doigravanja.

Oglasi

Borac je do pobjede vodio Baldwin koji je ubacio 18 poena, te je dodao šest asistencija i tri skokva. Istakao se i sjajni Šešlija sa double-double učinkom jer je imao 17 poena i 11 skokova.

Što se tiče ekipe Mladosti nevjerovatan meč odigrao je Gavrilović koji je uspio da ubaci 27 poena i doda čak 17 skokova po čemu je bio daleko najbolji pojedinac ovog susreta, ali nije uspio donijeti pobjedu svom timu.

Polufinalna utakmica igra se u petak, a Borac će svog protivnika saznati nakon okršaja između Heliosa i Zlatibora koji je trenutno u toku.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

ABA 2 liga, četvrtfinale:

Borac - Zemun 80:79 (17:11, 26:22, 22:20, 15:26)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi