Borac bez većih problema savladao Promo

Nova pobjeda tima iz Banja Luke

Borac bez većih problema savladao Promo

E. Dindić

U prvoj utakmici 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše u Banja Luci sastali su se domaći Borac i Promo iz Donjeg Vakufa. Na kraju sigurnu pobjedu upisali su domaći rezultatom 83:70. 

Nakon prvih 10 minuta bilo je 26:22 za domaći tim. Nastavak ponovo donosi dobru košarku te Borac i ovaj period rješava u svoju korist sa 22:17. Na veliki odmor odlazi se pri 48:39 u korist Borca.

Treći period donosi potpunu dominaciju Borca koji ovaj period rješavaju sa 24:14, te pitanje pobjednika je već bilo riješeno.

U posljednjih 10 minuta ovog susreta gosti iz Donjeg Vakufa prikazuju bolju košarku, ali za nešto više jednostavno nije bilo snage. Na kraju domaći sastav bilježi pobjedu rezultatom 83:70.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji kod Borca bili su Diante Baldwin sa 19, Joshua Cunningham sa 16, te Aleksandar Ponjavić sa 12 postignutih poena. Bolji od ostalih kod gostiju iz Donjeg Vakufa bili su Aleksandar Ilić sa 19, odnosno Ivan Pendić sa 15 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti