Veliko iznenađenje u Bijeljini: Radnik  savladao Borac

Tim iz Banja Luke ostao bez pobjede

Veliko iznenađenje u Bijeljini: Radnik savladao Borac

E. Dindić

U okviru 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše u Bijeljini svoj susret odigrali su domaći Radnik i Borac iz Banja Luke. Na kraju vidjeli smo veliko iznenađenje gdje su domaći košarkaši upisali vrijednu pobjedu rezultatom 75:70. 

Nakon prvih 10 minuta dalo se naslutiti da će gosti iz Banja Luke imati velikih problema u ovoj utakmici. Rezultat na semaforu u Bijeljini pokazivao je 20:10.

I u drugom periodu odlična igra domaćina pa i ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 19:17. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 39:27 u korist Radnika.

Tek u trećem periodu prepoznatljiva igra gostiju iz Banja Luke koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 28:16. Nakon 30 minuta u Bijeljini rezultat je glasio 55:55.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kada su svi očekivali da će Borac u zadnjem periodu prelomiti ovaj susret u svoju korist, domaći košarkaši Radnika ostavili su srce na parketu i na kraju zabilježili veliku pobjedu rezultatom 75:70.

Kod domaćina maestralan je bio Dejan Kokoruša 17 poena, dok ga je odlično pratio Miladin Vlačić sa 13. Borac u ovom susretu predvodio je Stefan Kenić sa 19 odnosno Diante Baldwin sa 15 postignutih poena.

Top Komentari

user1597698961
Srbende jedni drugima poklanjaju bodove
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti