Borac smijenio trenera, igrači stali u njegovu odbranu

Božić "stao na žulj" nekolicini članova UO KK Borac

Borac smijenio trenera, igrači stali u njegovu odbranu

KK Borac trenutno prolazi kroz turbulentan period. Naime, na sastanku Upravnog odbora KK Borac u ponedjeljak donesena je odluka da se smijeni trener banjalučke ekipe Bojan Božić.

Kako prenosi Borac-sport.com uprava kluba se odlučila na ovakav potez nakon što je Božić odstranio jednog od igrača iz ekipe.

Božić je, naime, odstranio iz ekipe Arsenija Vučkovića zbog kršenja klupske discipline tokom duela Borca i KK Student-Igokea. Ovakav Božićev potez je očigledno zasmetao nekolicini čelnika Borca pa su zakazali sjednicu UO i na istoj, kako je već pomenuto, smijenili trenera ekipe tako što su preglasali predsjednika kluba Nenada Ignjatića.

Međutim, informacije o Božićevoj smjeni nisu naišle na dobar prijem ni kod navijača, ni kod igrača Borca, s obzirom da ovaj stručnjak uživa veliki ugled u banjalučkoj košarkaškoj javnosti.

Košarkaši KK Borac su nakon saznanja o Božićevoj smjeni odlučili o takvoj odluci raspraviti upravo sa članovima UO koji su istu i izglasali.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Tako su igrači Borca sinoć zatražili sastanak sa članovima UO, koji se trebao održati u dvorani Borik. Međutim košarkaši su uzaludno čekali u Boriku jer se niko od čelnika kluba nije pojavio.

Očito je da su igrači odlučili stati na Božićevu stranu, a dok ne dobiju obrazoloženje njegove smjene nastavit će sa redovinim obavezama pod trenerskom palicom Marka Taušana, inače pomoćnog trenera KK Borac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi