KK Borac poražen na gostovanju u Rogatici

Prva košarkaška liga RS

KK Borac poražen na gostovanju u Rogatici

D. Vejo

Košarkaši Rogatice večeras su na svom parketu bili bolji od KK Borac rezultatom 69:61, po četvrtinama je bilo 15:14, 15:13, 15:19 i 24:15.

Nakon poraza u gradskom derbiju na svom parketu od ekipe Studenta, košarkaši Borca nikako da se vrate pobjedničkim stazama. Ovoga puta pali su na gostovanju u Rogatici gdje su poraženi od istoimene ekipe. Domaćin je od početka krenuo dobro i sa tri poena razlike otišao je na odmor.

Međutim, crveno-plavi se bude koncem trećeg perioda kojeg riješavaju u svoju korist. Rezultat je 15:19 za goste iz Banja Luke. Sjajna odbarana kao i napad prikazan je u posljednjoj dionici meča od strane košarkaša Rogatice. Protivniku su ubacili velikih 24 poena i tako su meč bez većih uzbuđenja priveli kraju.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Kovač sa 17 postignutih poena, dok je to kod gostiju bio Raca sa isto toliko poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti