Boris Džidić: Bosna se kockala sa zonom što joj se isplatilo

Trener HKK Čapljina nakon poraza u Skenderiji

Boris Džidić: Bosna se kockala sa zonom što joj se isplatilo

Košarkaši HKK Čapljina poraženi su i u drugoj utakmici košarkaškog prvenstva BiH. 

I u Sarajevu je tim Borisa Džidića, u utakmici protiv Bosne, poražen u zadnjim trenutcima utakmice nakon što je imao prednost na ulazu u zadnju četvrtinu. Ovo je sigurno start kakav u dobro posloženoj i stabilnoj HKK Čapljina nisu očekivali pa će već utakmica 3. kola protiv Bratunca u dolini Neretve biti označena imperativnom.

Trener Čapljinaca Boris Džidić za SportSport.ba kaže slijedeće:

"U Sarajevu je odigrana slična utakmica kao i protiv Kaknja u prvom kolu. Vodili smo čitavu utakmicu i na kraju smo pali. Bosna se kockala sa uskom zonom gdje je puštala šut i isplatilo joj se jer smo mi drugo poluvrijeme šutirali 0-11 za tri poena. Očekivali smo barem jednu pobjedu u prva dva kola, tako da imamo imperativ pobjede nad Bratuncem u idućem meču koji ćemo igrati u ponedjeljak gdje ćemo izaći u susret Bratuncu koji će ovu srijedu igrati zaostalu utakmicu sa Mladosti. Igrači su svjesni da smo mogli bolje tako da vjerujem da i oni žele da iduću utakmicu pobjedimo. Na žalost jako nam je falio Jugović u prva dva kola kao prvi bek šuter i to se osjetilo". - kazao je Džidić nakon poraza u Skenderiji. 

Top Komentari

dinass
E moj treneru, niko vise ne igra zonu jer ga napune tricama za 2 minute.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti