HKK Zrinjski i KK Sutjeska finalisti 12. Memorijala 'Mariofil Džidić'

KK Kakanj i HKK Čapljina borit će se za 3. mjesto

HKK Zrinjski i KK Sutjeska finalisti 12. Memorijala 'Mariofil Džidić'

Danas je u Mostaru u dvorani na Bijelom Brijegu otpočelo odigravanje 12. Memorijala 'Mariofil Džidić' turnira koji se igra u spomen na jednog od najzaslužnijih ljudi za osnivanje HKK Zrinjski pokojnog Mariofila Džidića. 

Turnir su prvom polufinalnom utakmicom otvorili košarkaši HKK Čapljina i KK Sutjeska iz Nikšića, a uvjerljivu pobjedu slavili su gosti iz Crne Gore rezultatom 87:68.

Čapljince je užasno otvaranje utakmice koštalo bilo čega ozbiljnijeg u ovom susretu pa se pobjednik znao i dosta prije kraja utakmice. Nezaustavljiv za tim Borisa Džidića bio je Spasojević sa 25 koševa dok je Vulević dodao 12. Kod bh. predstavnika Sudžum je zabio 20 poena dok je Ivelja uspio postići 16 koševa. 

U drugom polufunalu HKK Zrinjski je bio uvjerljiv protiv Kaknja kojeg je pobijedio rezultatom 96:74. Mostarce je s 21 košem predvodio Vranješ dok je Amerikanac Ervin ubacio 15. Kod Kaknja nešto bolji od ostalih bio je Velić s 12 poena. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Utakmica za treće mjesto između Kaknja i Čapljine igra se u 16h dok će finale između Zrinjskog i Sutjeske na rasporedu biti u 18:30h. 

Top Komentari

dinass
Nel stid i sram svakog Sarajlije i bosanca sto se Bosna gasi, turnir Mirza Delibasic nije ni odrzan a odrzava se turnir sa imenom anonimusa u odnosu na Mirzu. Ovdje ne zelim da vrijedam nikoga osim gore navedenih ali iskreno za Mariofila Dzidica nikad nisam cuo a u kosarci sam godinama.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi