"Bosanci" dominirali u turskom derbiju

Zanimljiva situacija u Turskoj

"Bosanci" dominirali u turskom derbiju

M. Šljivak

Istanbulski derbi u 26. kolu turske Superlige odigrali su večeras Galatasaray i Bešiktaš, a domaći tim je upisao pobjedu rezultatom 77:73.

Odličan meč viđen je u duelu velikih rivala, a bolji uvod u meč imala je Galata. Limitirali su Bešiktaš na samo devet poena u prvoj dionici i nakon deset minuta igre imali su plus 10, 19:9.

Galata je sa boljom igrom nastavila i u drugoj četvrtini. Razlika se u jednom trentku popela i na 20 poena (37:17), ali su do poluvremena gosti spustili zaostatak na minus 15, 37:22.

Na krilima DJ-ja Strawberryja i Josha Adamsa Bešiktaš je uspio u finišu meča da dođe samo do minus dva. Ipak, snage za veliki preokret nije bilo, te je Galata došla do trijumfa.

Richard Hendrix je sa 22 poena i 11 sokova predvodio Galatu, a vrijedi izdvojiti i odličan nastup nekadašnjeg reprezentativca BiH Alexa Renfroea koji je imao učinak od 18 poena, šest asistencija i pet skokova.

Također, kod Galate je igrao i rođeni Bosanac, a odlukom Turčin Emir Preldžić koji je meč završio sa devet poena.

Sa druge strane budući bh. reprezentativac Josh Adams je odigrao još jedan sjajan meč. Ubacio je 21 poen uz odličan šut iz igre (7 od 9). DJ Strawberry je kod Bešiktaša bio najefikasniji sa 24 poena.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi