Postignut dogovor: BiH dobija pojačanje u nastavku kvalifikacija

Josh Adams u dresu BiH?

Postignut dogovor: BiH dobija pojačanje u nastavku kvalifikacija

E. Čaušević

Košarkaš turske Darussafake, Scottie Wilbekin, prije nekoliko mjeseci trebao je zaigrati u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali je u posljednji trenutak promijenio mišljenje i poručio je da mu je želja da ipak zaigra za Tursku.

Wilbekin je jedan od najboljih bekova u Evropi i sigurno je da bi tim Duška Vujoševića mnogo dobio njegovim dolaskom. Iako je dolazi u Sarajevo kako bi pokrenuo proceduru oko dobijanja bh. pasoša na kraju je ipak odustao i odlučio se za Tursku.

Međutim, prema pisanju Dnevnog avaza čini se da su u Košarkaškom savezu naše zemlje pronašli rješenje što se tiče "stranca". Navodno, u dresu bh. selekcije u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo zaigrat će američki košarkaš Josh Adams s kojim je postignut dogovor.

Ovaj 24-godišnji košarkaš trenutno je član Bešiktaša u koji je stigao nakon veoma dobrih igara u Anadolu Efesu. Adams je prije toga još igrao za Avtodor Saratov, a ponikao je na Wyoming koledžu. 2016. godine prijavio se za NBA draf, ali ga nijedan tim nije izabrao.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Ukoliko ne bude nekih nepredviđenih problema kako je bio slučaj s Wilbekinom ovaj košarkaš Bešiktaša za bh. selekciju trebao bi zaigrati u narednim mečevima kvalifikacija protiv Frencuske i Belgije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi