Bosanska zvijer pokazuje zašto nosi taj nadimak: Jusuf Nurkić žestoko trenira!
(Foto: EPA)

Već uveliko u treningu

Bosanska zvijer pokazuje zašto nosi taj nadimak: Jusuf Nurkić žestoko trenira!

Midhat Šljivak

Jusuf Nurkić slomio je nogu pred sam početak doigravanja u NBA ligi.

Najveća zvijezda bh. košarke je u susretu protiv Brooklyn Netsa doživio dvostruki prelom noge i Portland na njegove usluge nije mogao računati u završnici sezone.

Bez Jusufa Trail Blazersi su uspjeli da uđu u finale Zapadne konferencije, po prvi put nakon 20 godina, a ko zna šta bi bilo da je on bio tamo.

Nurkić uveliko radi na povratku na parket. Odavno već hoda bez štaka, a njegovi treninzi su već sada itekako žestoki.

Očigledno je da oporavak Nurkića teče po planu. Bosanska zvijer, barem po videu koji se pojavio, potpuno dokazuje svoj nadimak i zaista je nevjerovatno kakvom jačinom radi samo dva mjeseca nakon povrede.

Nurkića na parketu sigurno nećemo gledati do naredne godine. Najvažnije je sada da se potpuno oporavi, ali izvjesno je da bi mogao zaigrati barem u drugom dijelu sezone u NBA ligi.

Protekle sezone bh. centar je imao double-double prosjek od 15.6 poena i 10.4 skoka po utakmici.

Top Komentari

starmac
Tako je Juka.Samo jako,ti si neunistiv.Bog ti dao zdravlje i jos jaci i bolji bio.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti