Bosna i Hercegovina domaćin kvalifikacionog turnira za SP?

Čolan najavio

Bosna i Hercegovina domaćin kvalifikacionog turnira za SP?

A. Čaušević

Ženska košarkaška reprezentacija BiH će učestvovati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo nakon petog mjesta na Eurobasketa.

BiH će igrati kvalifikacije zajedno sa još 15 selekcija. Bit će organizovana četiri turnira sa po četiri reprezentacije u grupi.

Jedan od domaćina turnira mogla bi biti i Bosna i Hercegovina što je najavio i generalni sekretar KSBiH, Amer Čolan na dočeku u Vijećnici.

"Nakon teških 50 dana ne bih puno da pričam, one su te koje su sve iznjele, pokazale su srce bosansko, ostvarile historijski rezultat, želim da im se zahvalima za sve urađeno, sve oči su bile uprte u njih. One su naše heroine", rekao je Čolan te dodao:

"Mi nastavljamo dalje, mi nismo dali. Već nakon meča sa Švedskom krenuli smo sa dodatnim zahtjevima i aplikacijom jer nas očekuje još jedna borba, s tim u vezi KSBiH će se potruditi da organizuje kvalifikacioni turnir u BiH, vidjet ćemo u kojim od gradova."

Kvalifikacioni turnir će se igrati u februaru, a plasman na SP će izboriti 10 od 16 selekcija. Raspored grupa u kvalifikacijama će biti poznat na jesen.

Oglasi

Bosna i Hercegovina je zimus na Ilidži organizovala nekoliko kvalifikacionih turnira u balonu što je odlična preporuka da može biti domaćin i kvalifikacionog turnira za Svjetsko prvenstvo.

Pored naše selekcije iz Evrope plasman u kvalifikacije osigurale su Srbija, Francuska, Belgija, Bjelorusija i Rusija.

Iz američke zone to su Kanada, Portoriko, Brazil i SAD u slučaju da ne osvoje Olimpijske igre gdje su prve favoritkinje.

Azija će dati četiri tima u kvalifikacijama, a Afrika dva tima. Ta dva kontinentalna prvenstva na rasporedu su u septembru ove godine, nakon čega ćemo znati svih 16 učesnika kvalifikacija za SP.

Dvije prvopalsirane i dvije najbolje trećeplasirane selekcije izborile će ići na završni turnir. Igranje kvalifikacionog turnira je planirano za februar. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi