Pogledajte emotivni susret Zmajica i navijača po dolasku i ovacije koje su itekako zaslužile

Sada idu u Vijećnicu

Pogledajte emotivni susret Zmajica i navijača po dolasku i ovacije koje su itekako zaslužile

E. Škorić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine stigla je danas u Sarajevo.

Po dolasku na Međunarodni aerodrom našu reprezentaciju dočekala je grupa navijača. Dosta emocija, dosta radosti, a za sjajne djevojke bilo je puno ovacija i čestitki.

One su ubrzo nakon toga autobusom krenule prema Vijećnici i tamo će imati poseban doček od strane navijača i građana.

Selektor Goran Lojo je po dolasku dao izjavu za novinare:

"Presrestni smo, niko ovo nije očekivao pa ni mi sami, pokazali smo da smo u dobroj formi, da imamo dobru eneriju, u konačnici možemo biti i više nego zadovoljni...", rekao je Lojo.

Sretna i ponosna je i naša bivša reprezentativka Razija Mujanović koja je od početka bila uz Zmajice i vjerovala u njih.

"Bilo je naporno, od samog početka, pripreme... Evropsko prvenstvo nije šala. Ako želite napraviti rezultat, morate dati sve od sebe. Djevojke su dale sve od sebe i na kraju zasluženo došle do rezultata", rekla je proslavljena košarkašica Razija Mujanović, dodavši:

"91. godine sam igrala v Valenciji, ali eto 2021. opet u Valenciji nakon 30 godina i opet na neki način ispisana historija. Ništa nije slučajno".

Naše košarkašice će danas proslaviti peto mjesto na Eurobasketu, a onda idu na zasluženi odmor. U augustu će biti održan žrijeb grupa kvalifikacija za Mundobasket, a od jeseni kreće borba za odlazak na veliko takmičenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi