Gradonačelnica Sarajeva košarkašicama: Uradili ste više za BiH od bilo kojeg političara

Doček u Vijećnici

Gradonačelnica Sarajeva košarkašicama: Uradili ste više za BiH od bilo kojeg političara

E. Škorić

Košarkašice Bosne i Hercegovine danas su svečano dočekane u Vijećnici.

Članovi ženske bh. košarkaške reprezentacije danas su doputovali u Sarajevo na aerodorm, nakon čega su se autobusom zaputile prema Vijećnici.

Njih je ugostila gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić, koja je izašla na govornicu i održala emotivan govor.

"Tolika mi je čast što ste mi ukazali povjerenje da budem vaš domaćin u Vijećnici. Čestitam vam od srca u ime svih građana i građanki Sarajeva. Hvala vam što ste za ovu zemlju učinili više od bilo kojeg političara u zadnjih nekoliko godina. Ne obraćam vam se danas kao političar i gradonačelnik, već kao Sarajka čije ste srce ispunili radošću a naše građane učinili ponosnim", kazala je Karić, dodavši:

"Ovako se voli naša BiH. Ovako se trudom i iskrenim radom postiže uspjeh. Neka svi vaši putevi budu posuti srećom. Neka vas prati sve najbolje. Ova pobjeda i ovaj uspjeh je samo vaš. Čuvajte ga, radujte se i vjerno radite za buduće uspjehe. U rebalansu budžeta, sve što je predviđeno, ići će Košarkaškom savezu BiH kako bi napravili nešto pozitivno i kako bismo ispravili grešku koja je premavama počinjena prije odlaska na EP. Dokazali ste da je BiH država vrhunskog sporta. Hvala vam na tome i živjele".

Gradonačelnici je potom selektor Goran Lojo dao loptu na poklon s potpisima svih igračica.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Ja za tu gradonačelnicu nisam čuo do danas. Lijepo je iskoristila mjesto i vrijeme za svoju promociju. Nema od nas ništa. Šteta.
5 8
sloboda72
Pa ovo ispade reprezentacija Sarajeva.Ućeram vam gradonačelnici koja vas pzdravlja ispred građana Sarajeva.Vi ste valjda reprezentacija BIH a ne sarajeva.
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi